Det blev ett fantastiskt slut på en dag där man fick jobba hela dagen för att få ihop ett lag överhuvudtaget.
Pga div omständigheter var truppen från början tunn och sen några återbud varav det sista i senaste laget när vi står o räknar in spelarna vid samlingen.
Detta gjorde att vi hade 12 spelare varav några lite halvskadade att tillgå så våra förhoppningar var inte så höga inför matchstart.

Pga detta trycktes det på disciplin i defensivjobet och att försöka hålla bollen inom laget när tillfälle gavs vilket spelarna till fullo följde.
Med en avytare blev det också så att några spelare o framförallt Anton o Emil fick flytta runt på olika positioner för att få ut max av spelarna på plan. Detta gjorde de på ett fantastiskt sätt utan minsta gnäll vilket tyder på bra lagmoral och att laget går före jaget som det sig bör i en lagsport.

Vi började som planerat lite avvaktande de första minuterna men märkte snart att vi var bättre spelmässigt så vi kunde ganska enkelt spela oss loss och gå till anfall.
Första halvlek blev då en riktigt bra halvlek spelmässigt där vi rullade lugnt i backlinjen och lät dem jaga boll innan vi spelade oss fram till fina anfall ofta genom bra kantspel med inlägg som följd.
När vi hade lägen så gjorde vi snabba omställningar som vid 1-0 då Tobbe med ett snabt fint utkast hittar en fri Emil på högersidan. Han drar iväg längs kanten fram till inläggsläge och på inlägget dyker Johan upp på rätt plats och skrämmer målisen så han tvekar och Johan kan enkelt rulla in bollen. Detta var ännu en sak vi tryckte på inför matchen att vi måste ta löpningar när inläggen kommer. vilket följdes på ett helt annat sätt än senast.
Vi radade efter ledningsmålet upp många fina anfall med jättechanser som följd men deras målvakt hade sin dag med ett antal idioträddningar så tvåan lät vänta på sig.
Till slut kunde i ändå få in det rättmätiga 2-0 målet efter ännu ett fint anfall denna gång på vänsterkanten där Anton hittar Emil som testar ett skott. Skottet går via en försvarare vidare till Martin som dök upp på rätt ställe och kunde lägga in bollen i öppet mål. Ännu ett bra exempel på att spelarna tog åt sig av försnacket då Martin som yttermittfältare tog löpning in mot mål när läge för inspel från andra kanten fanns.

Även om det offensiva spelet glänste så vet man att det är inget värt om defensiven kärvar men idag höll den samma klass som det offensiva spelet genom kompakt mittfältspel där Kigge styrde upp på ett bra sätt med hjälp av lite olika spelare. Våra ytterbreddare tog även hemjobbet på ett bra sätt så vi var väl samlade när Sunnemo försökt atackera.
Kommer vi sen ner till försvaret så var de nästan felfria med bra kommunikation sinsemellan och med Tobbe så det var bara på några fasta situationer som det hettade till lite.
De visade även upp bra kyla i bollrullandet i uppspelsfasen så vi fick vila lite extra vilket var viktigt.
2-0 i paus hade jag köpt direkt före matchen men nu kändes det lite surt att vi inte fått in några fler bollar med de chanser vi skapat.

Fokus inför andra var att inte gå bort oss utan spara på kraft så vi skulle orka hela matchen då vi som sagt bara hade en avbytare och nån spelare med lite skadekänning.
Vi kontrollerade spelet bra under halvleken och av naturliga skäl skapade vi inte lika mycket som i första men några jättelägen hade vi. De vi minns mest är vår debutant Andreas Rådströms jätteskott efter en hörna som tyvärr gick mitt på målisen. Vi kan därmed hälsa Andreas välkommen tillbaka till Vaif efter några år på drift i andra klubbar i närområdet. Han kom in i spelet i första och efter några trevande minuter jobbade han in sig i matchen och gjorde ett jättejobb ihop med Kigge på innermitt i andra halvlek där framförallt det starka huvudspelet var viktigt mot deras fyrtorn.
Ett annat jätteläge hade Johan som i slutet blev helt frispelad av Martin men fick inte till skottet på det sätt han ville.
Bakåt kommer man ihåg ett jätteläge för dom då de efter en rundpall i mittförsvaret fick ett friläge som dock Tobbe fixade galant. Detta var nog enda misstaget som mittlåsen gjorde i denna match men säg den spelare som är felfri en hel match.
Som sagt så belv det i andra mest ett ställningskrig där vi hade fokus på defensiven vilket vi skötte perfekt så halvleken flöt på enligt beräkningarna och segern kändes aldrig hotad.
Vill även ge en eloge till spelarna för att de höll sig kalla och inte gav igen trots många tuffa tacklingar och efterslängar när motståndarna inte hängde med.

Detta var en riktigt kul match att coacha då vi med endast en o en kvarts avbytare fick pussla med laget vid varje byte för att få ut mest av spelarna som för stunden var på plan . Då man känner att detta lyckas och alla spelare är med på tåget känner man sig riktigt nöjd, så tack för insatsen ikväll för den var nästan 100%ig sett till förutsättningarna.
Någon ytterligare spelarkritik behövs naturligtvis inte då alla gjorde det man kan kräva o lite till.

Matchfakta: 2-0 (2-0)

1-0 9min Johan"the killer" Holmberg (Emil) Johan är på rätt ställe o rullar in bollen efter högerinlägg från Emil.
2-0 40min Martin"skurt" Jacobsson (Emil) Emils skott går via back till Martin som får öppet mål.